2024. június 20. csütörtök
Ma Rafael, Dina névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

A VMSZ FRIGYE A RADIKÁLISOKBÓL LETT HALADÓKKAL

Prof. Dr. Miroslav Ilić: „Maja Gojković tartományi kormányelnökké választása megalázás és szégyen”! Avagy „a Nagy Szerbiától Vajdaság kormányáig” – egy politikai karrier négy képben

Bozóki Antal
Bozóki Antal
A VMSZ FRIGYE A RADIKÁLISOKBÓL LETT HALADÓKKAL
Juhász Bálint gratulál Maja Gojkovićnak Fotó: https://www.facebook.com/juhaszbalint82, 2024. május 9. 8:19

A Pásztor Bálint VMSZ-elnök magánlapjának is mondható Magyar Szó ugyancsak a május 9-ei számának címoldalán kapott helyet az írás, miszerint „folytatódik a tíz éve megkezdett együttműködés” a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között, és hogy Miloš Vučević, az új, haladópárti szerb kormányfő „örül annak, hogy a VMSZ továbbra is részt vesz a kormány munkájában”. Az eredetileg közszolgálati napilapnak ez a száma a junior Pásztorral kapcsolatosan még három (!!) választási propaganda cikket közöl: Az egyiket annak kapcsán, hogy Szabadkán „megtörtént a vízgyár szűrői tölteteinek cseréje” (mintha ez nem a rendes karbantartáshoz tartozna), a másikat arról, hogy Magyarkanizsán „megtekintette (!? – B.A.) a közelmúltban megvalósult beruházásokat”, a harmadikat pedig arról, hogy az új pártvezér „a törökkanizsai községbe látogatott” (!? – B.A.). Folytatódik tehát minden (helyi, tartományi és köztársasági) szinten – a néhai Pásztor István által „kitaposott úton” – a garázda, áruló VMSZ és a SNS frigye, a véemeszes, asztalnál ülő elit javára – a megszégyenített vajdasági magyar közösség hátrányára. Ameddig (el)tűri… Bozóki Antal:

A jogurt-forradalom végső felvonása: a tartomány lakossági összetételének 

megváltoztatása, a vajdmagyar és más szavazók folyamatos agymosása ide vezetett.

Isten veled Vajdaság, isten veled Európa!

Facebook

 

Maja Gojkovićot, a Szerb Haladó Párt (SNS) művelődési miniszterét választotta a hatalmi koalíció 79 képviselője tartományi kormányfőnek a Tartományi Képviselőház május 8-i ülésén.

A Magyar Szó, a VMSZ (Vajdasági Magyar Szégyenpárt) szócsöve erről azt írja, hogy Maja Gojkovićot, „a parlament nagy szavazattöbbséggel választotta vajdasági kormányfőnek”. 

A „nagy szavazattöbbséget” (a 120 fős Képviselőházban) valójában a haladók, a szocialisták és a VMSZ-es képviselők adták, mivel a négy ellenzéki képviselőcsoport bojkottálta az ülést, a kormányfőről és a tartományi titkárokról való szavazásban az ellenzék nem vett részt, „be se mentek a terembe”. 

Daniel Kovačić az ülés előtti sajtókonferencián – a Demokrata Párt (DS), az Együtt [Zajedno] és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) nevében – elmondta, „ismét úgy jöttek az ülésre, hogy egy nappal korábban kapták az üzenetet (a megtartásáról – B.A.), napirend nélkül, amiről informális csatornákon szereztek tudomást”.

Az ellenzék az ülés előtt azt sem tudta, „kik a tartományi titkárjelöltek”. Prof. dr. Branislav Ristivojević, az NADA koalíció képviselője rámutatott, hogy „az ellenzék az ülés kezdete előtt javasolta az elhalasztását, hogy az ellenzéknek legyen ideje megismerkedni a javasolt titkárok önéletrajzával” (de nem fogadták el – B.A.). – Az előírások be nem tartása ellehetetleníti az ellenzéki szerepvállalást a parlamentben – mondta Ristivojević.

Dr. Radivoje Jovović, a DS–Zajedno–PSG frakcióvezetője közölte, „a kollégiumi ülésen tíz percet akartak adni számukra a jelöltlista áttanulmányozására, ami teljesen nevetséges ’gesztusnak’ számít. Gojkovićot a DP körüli koalíció teljesen alkalmatlannak, régi káderek újrahasznosítása eredményének nevezte.

– A Képviselőház ülését írásos formában kell összehívni.

A meghívó tartalmazza az ülés megtartásának napját, óráját, helyét és a napirend javaslatát. Az ülésre való meghívót a képviselőknek legkésőbb tíz nappal korábban kell megküldeni. A meghívóval együtt meg kell küldeni a napirend javaslatára vonatkozó anyagot és az előző ülés jegyzőkönyvét. […]

A Képviselőház ülését az elnök rövidebb, de három napnál nem rövidebb határidőn belül is összehívhatja és ezt az ülés kezdetén meg kell, hogy indokolja – írja a Képviselőház ügyrendjének 81 szakaszában.

Jól látszik ebből is, hogy a véemeszes Juhász Bálint képviselőházi elnök – akit az előző ülésen szintén a haladók vezette koalíció „nevezett ki”/jutalmazott meg a tisztséggel – vezette képviselőházi apparátus mennyire tartja tiszteletben a (ellenzéki) képviselőket és a T. Ház ügyrendjét, ha pedig nem ismeri, az még súlyosabb vétség!

 Maja Gojković kormányfőnek választását Juhász Bálint „civilizációs előrelépésnek” nevezte, mivelhogy személyében első alkalommal került nő a tartományi kormány élére. A közösségi hálón is gratulált neki:

 

???? Ezúton is gratulálok az újonnan megválasztott tartományi kormányfőnek és a kormány tagjainak! Fontos, hogy kormányalelnöki szinten a magyar közösség is részt vesz a munkában.

☝️ Örök igazság: ahhoz, hogy a közösség ügyeit intézni tudjuk annál az asztalnál kell ülni, ahol a döntéseket hozzák!

???? A kormányfő programbeszédében is kiemelte, s a vitában is elhangzott a magyar - szerb kapcsolatok értéke és jelentősége. Meg kell óvjuk az eddigi eredményeket és építeni kell rájuk!

 

Juhász bejegyzéséből is látszik, hogy a VMSZ az új kormányban – Ótott Róbert okleveles jogász (Zenta, 1984) személyében – kormányalelnöki és oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkári tisztséget kapott. (Az ugyancsak véemeszes Szakállas Zsoltot, aki ezt a tisztséget töltötte be, az ülésen a képviselőház főtitkárhelyettesének választották meg).

Ótott Róbert „2016 júliusától a Tartományi mezőgazdasági víz- és erdőgazdálkodási titkárság helyettes titkári funkcióját látta el”. Ez azt mutatja, hogy a VMSZ-nek univerzális káderei vannak, akik mindenhez értenek egy kicsit, vagyis semmihez eléggé.

A bejegyzésben Juhász ismétli a jó ismert, üres és cinikus véemeszes szlogent, miszerint ahhoz hogy „a közösség ügyeit intézni tudják, annál az asztalnál kell ülni, ahol a döntéseket hozzák!” Miközben ők az „asztalnál ültek”, 70 ezer magyarral lett kevesebb az utóbbi 11 évben! Juhász Bálint szerint ez lenne a „civilizációs előrelépés”?

– Maja Gojković tartományi kormányelnökké választása megalázás és szégyen Vajdaság AT-ra nézve, mert a politikai karrierje hozzájárult ahhoz, hogy ma kevesebb nemzeti kisebbségi van, és hogy 2002-óta Vajdaság lakosainak a száma csaknem 300 ezerrel csökkent – mondta felszólalásában Prof. Dr. Miroslav Ilić, a Szabad Polgárok Mozgalmának (PSG) képviselője a Képviselőház ülésén Maja Gojković kinevezése kapcsán.

– Maja Gojković a politikai karrierje során mindenre törekedett, csak Vajdaság autonómiájának erősítésére nem, és visszatérése Vajdaság politikai életébe számára a bűntett helyszínére való visszatérés, ezért a Szabad Polgárok Mozgalma nem fog ilyen kormányra és kormányfőre szavazni – tette hozzá.

Ilić emlékeztetett, hogy a kormány, amelyikben Maja Gojković tárca nélküli miniszter volt, Szerbia 1999. évi bombázását okozta, hogy a kilencvenes években, amikor Maja Gojković politikai karrierje kezdődött, a sovinizmus, a háborús uszító politika főkolomposa volt, ő a radikálisok négylevelű heréjének az egyik levele, amikor a bohócok gyilkosokká lettek és magukra haragították az egész világot – írja közleményében a PSG.

– Újvidéknek (ahol 2004-ben első nőként lett polgármester – B.A.) a mai napig ki nem fizetett adósságot hagyott, az ő emlékműveként áll a soha be nem fejezett új autóbuszállomás, ami miatt, Aleksandar Vučić beavatkozása után, visszatért a radikális fészekbe – az SNS-be, zárta szavait Prof. Dr. Miroslav Ilić.

– Maja Gojković megválasztásával a haladók megmutatták, hogy nincs jobb emberük és visszatértek a múltba. A radikális gyökerekhez való visszatérés pedig az egyetlen lehetőség azok számára, akik Vajdaságot zsákmányként élik meg, polgárait pedig csak statisztikai adatként – írta közleményében Sebők Róbert, a Szabadság és Igazság Párt (SSP) tartományi képviselője, frakcióvezetője. – Semmilyen édeskedő beszéddel nem tudják velünk elfeledtetni azt, amit a Mirovićok és Vučevićek tettek Vajdasággal, és azt sem amit Šešelj és Maja Gojković művelt – tette hozzá Sebők.

„A politikus figyelmeztetett, hogy a hatalom most még bármit megtehet, de ez nem fog örökké így maradni.”

A Magyar Szó a május 9-i címlapján (a fasizmus feletti győzelem és Európa-napján) számolt be Maja Gojković kormányfői kinevezéséről és programjáról – a párt hazug, népbutító propagandájával összhangban.

– Juhász Bálint házelnök az ülés után adott nyilatkozatában közölte, maga is civilizációs előrelépésként éli meg, hogy nő vezetheti ezentúl a tartományi kormányt, az elhangzott terveket pedig reálisnak, egyben ambiciózusnak nevezte. Úgy fogalmazott, azok nagyban összeegyeztethetők a Vajdasági Magyar Szövetségnek a programjával. Gojkovićtyal, mint mondta, az előző években is jó együttműködést tudott a magyar párt kialakítani, már meggyőződhettek arról, hogy a kisebbségi kérdések fontosak a számára (?? – B.A.) – írja a lap.

Maja Gojković múltbeli káros politikai tevékenységét és a tartományi kormányfői tisztségre való teljes körű alkalmatlanságát viszont a véemeszes politikus és a lap is mélyen elhallgatja. Folytatja a magyar közösség bűnös félretájékoztatását!

A Pásztor Bálint VMSZ-elnök magánlapjának is mondható Magyar Szó ugyancsak a május 9-ei számának címoldalán kapott helyet az írás, miszerint „folytatódik a tíz éve megkezdett együttműködés” a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között, és hogy Miloš Vučević, az új, haladópárti szerb kormányfő „örül annak, hogy a VMSZ továbbra is részt vesz a kormány munkájában”.

Az eredetileg közszolgálati napilapnak ez a száma a junior Pásztorral kapcsolatosan még három (!!) választási propaganda cikket közöl: Az egyiket annak kapcsán, hogy Szabadkán „megtörtént a vízgyár szűrői tölteteinek cseréje” (mintha ez nem a rendes karbantartáshoz tartozna), a másikat arról, hogy Magyarkanizsán „megtekintette (!? – B.A.) a közelmúltban megvalósult beruházásokat”, a harmadikat pedig arról, hogy az új pártvezér „a törökkanizsai községbe látogatott” (!? – B.A.).

Folytatódik tehát minden (helyi, tartományi és köztársasági) szinten – a néhai Pásztor István által „kitaposott úton” – a garázda, áruló VMSZ és a SNS frigye, a véemeszes, asztalnál ülő elit javára – a megszégyenített vajdasági magyar közösség hátrányára. Ameddig (el)tűri…

 

 

2024. május 14.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A Bartók fivérek

Magyarországiak készítettek egy négyrészes filmet a délszláv háborúról a 90-es évek végén, és abban beszélt egy >

Tovább

Érdekeink kiárusítása

A közleményből és a jelenlegi képviselőházi politikai (erő)viszonyokból szinte arra lehet következtetni, hogy a Tartományi Kormány >

Tovább

A hisztéria és a rezignáció között hánykolódunk

Romokban heverő értékrendek közepette vajúdik az új világ, amelyről fogalmunk sincs, hogy milyen lesz. Mindeközben azzal >

Tovább

EB

Még a múlt hét elején, Belgrádban, ismét megérintett a sumadijai kóló könnyed, légies, elegáns tartású suhanása. >

Tovább

Topolyai történetek : a Kis Mozi

És hogy mi köze van ennek Topolyához? Amikor Lifka Sándor felépítette a szabadkai állandó mozit, egy >

Tovább

„EGY SZÁBOR, EGY NEMZET”, EGY VEZÉR!

Ennek a szerb nacionalista politikának a ki nem nyilvánított végcélja a multikulturalizmus megszüntetése, ami magába foglalja >

Tovább

Mindjárt hazaérünk

Biztosan nagy hó esett, ha már szánnal jött értünk a faluba a nagyapám.Tehát  mégis voltam iskolában (jobbról), >

Tovább

A “multikulturális elvárás”

Nem lenne azonban méltányos egyedül a betegbiztosítót vádolni. Ők legalább írásban is közzéteszik, amit mások sunyin >

Tovább

„Erősödött” a VMSZ Begaszentgyörgyön?

A VMSZ vezetői már régen elszakadtak a közösségtől és a valóságtól. A párt 4 (négy!) képviselőjének >

Tovább

A magyar közösség és a nemzetközi jog elleni erkölcstelen cselekedet

Kovács Elvira a szerb parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség sokéves megélhetési tisztségviselője, Pásztor István néhai >

Tovább

A szolgapárt menetelése a szakadék felé

A június 2-i önkormányzati választásokon a VMSZ vereséggel is felérő „eredményeit” nem lehet a 70 ezres >

Tovább

A véres XX. század agóniája tovább tart

Arról is szóltam, hogy újabban egyre több olyan regény születik, amely elszámol a hosszan agonizáló XX. >

Tovább