2022. június 30. csütörtök
Ma Pál névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

Magyarország ugyanúgy lenézi a migránsokat, ahogyan a cigányokat

Kaczynski az ukrán kolóniákat fogja felszámolni, a csehek meg a cigány kolóniákat tüntetik el. (Befalazzák őket.) És Magyarország? Nos Magyarország önmagát fogja felszámolni. Hunčík Péter (Népszabadság):

Hogy Brüsszel nem adta fel a harcot, és tovább folytatja aknamunkáját a függetlenségükért küzdő kelet-közép-európai országok kormányai ellen?

Az elmúlt napokban a magyar határon egy délszláv származású, ámde magát magyar nemzetiségűnek mondó ügynököt dobtak át, Szlovákiába pedig egy magyar felmenőkkel is rendelkező, ám hivatalosan szlovák állampolgárságú ügynököt küldtek.

A speciálisan felkészített ügynökök a brüsszeli eligazításon azt a feladatot kapták, hogy minden lehetséges eszközzel zavarják meg azt az édes-harmonikus együttműködést, mely az adott országok miniszterelnökei és választópolgárai közt alakult ki.

 A szakzsargonban Cipolla-effektusnak nevezett kooperáció lényege a racionális befolyásolás teljes megbénítása a Varázsló (vezér) által. A hit, remény, szeretet mitikus hármasának módosított változata az elektronikus média bevonásával valódi transzcendentális kapcsolatot hoz létre a Varázsló és az Elvarázsoltak között. (…)

A Budapestre küldött uniós ügynök esete ennél sokkal bonyolultabb. Navracsics Tibor ugyanis azt az üzenetet hozta Brüsszelből, hogy „Mindent vissza!” De a biztos úr ezt nem a Felvidékre vagy Erdélyre értette, hanem a magyar kormánynak az EU-val szemben kialakított álláspontjára.

Konkrétan arról beszélt, hogy újra kell gombolni a mellényt. Brüsszeli tartózkodása alatt ugyanis ráébredt arra, hogy az európai identitás nem ellensége a magyar identitásnak. Az unióval szemben kialakított hosztilis álláspont helytelen, ezért Magyarországnak vissza kell térnie arra az útra, mely Európába vezet, mondta.  

Ha nem tudnám, hogy ezeket a gondolatokat a brüsszeli bossok diktálták a biztos úrnak, akkor azt gondolhatnám, hogy Navracsics úr a repülőgépen Lengyel László nemrég publikált könyvét, a Halott országot olvasta. Ugyanis ebben a könyvben fedeztem fel néhány olyan gondolatot, mely összhangban van a biztos úr kijelentésével.

Lengyel László egyik esszéjében kijelenti, hogy „Orbán a társadalmi sérelmekre, érzésekre és dühökre épít, miközben a nemzeti politizálás zsákutcájába vezeti az országot”. Ezután idézi John Lukácsot, aki szerint „A huszadik századi történelem legmélyebb szakadéka nemegyszer a patrióták és nacionalisták közötti választóvonalon nyílik meg”. Majd néhány sorral lejjebb elmondja a saját véleményét erről a kérdésről: „A nacionalista felteszi, hogy válság idején számíthat az egy nemzetbelire… A patrióta abban bízik, hogy számíthat a közös hazában élőre… A szomszédunkra, a barátunkra, a közös városban élőre azért számítunk, mert reméljük, hogy szereti az utcát, a falut, a várost, amelyben él, akkor is, ha esetleg román vagy kínai, aki törve beszél magyarul.”

Lengyel beleélő képességét bizonyítja, hogy még arra is képes, hogy Orbán fejével gondolkodjon.

 

„Hogyan lehetnék az európai civilizáció része – morfondíroz Orbán helyett –, amikor minden merénylet ellenére azt állítja Brüsszel, hogy a görög–római és a zsidó–keresztény hagyomány mellett az iszlám is az európai civilizáció része?...  És hogyan lehetnék keresztény, amikor maga a pápa döf hátba: menekültek lábát mossa meg húsvétkor.”

 

(…) Fico és Orbán a menekültáradattal kapcsolatos félelmek pusztító erejét kihasználva nemcsak a saját országában, hanem már Csehországban és Lengyelországban is elhintette a paranoia „bacilusait”. Ma már Kaczynski és Zeman is Európa pusztulásáról vizionál.

A visegrádi négyek országaiban növekszik az intolerancia és a gyűlölet. A szegénységi küszöb szintjén élő emberek és a munkanélküliek úgy vezetik le frusztrációjukat, hogy nemzeti radikális mozgalmakba tömörülnek. Szlovákiában a sikertelen fiatalok gyakran paramilitáris csoportokba szerveződnek, és a hétvégéket távoli erdők mélyén töltik gyakorlatozással.

A Kotleba vezette neonáci párt önkéntesei hét közben sem pihennek. Vonatokra szálltak, ellenőrzik a jegyeket, a le- és felszállásnál segítik az idősebbeket, elbeszélgetnek velük, és megvédik őket a cigányok zaklatásától. Mindezek mellett ingyenes olvasnivalóról is gondoskodnak: a párt tevékenységét bemutató  brosúrákat osztanak szét az utasok között. Nem véletlen, hogy a párt népszerűsége a választások után egyre emelkedik. És az önkéntesek esténként azzal a jóleső érzéssel fejezik be munkájukat, hogy ismét tettek valamit a szlovák társadalom jobbításáért.

Hál isten (ma még) nincs közvetlen kapcsolat Fico és Kotleba pártja között. De bizonyos határterületeken már ma is komoly átfedések vannak. Mind a ketten elutasítják az iszlámot, a bevándorlókat és a szexuális másságot. Mindkettőjüket zavarja a liberális demokrácia és a civil társadalom. Mind a ketten a Lengyel által pontosan definiált vezérdemokráciában hisznek.

De a felsorolt kérdéseknél Orbán és Fico között sincs ellentét. Mind a ketten gyűlölik a multikulturalizmust, az idegeneket és a nyitott társadalmat. Mind a ketten nacionalisták és rendpártiak. A rend nevében még azzal is egyetértenek, hogy Magyarország legyen a magyaroké, Szlovákia pedig a szlovákoké. (Kérdés, hogy ezt az elhatározását Orbán mikor akarja megosztani a kisebbségi magyarok képviselőivel, és mikor egészíti ki azzal a klauzulával, hogy Románia természetesen a románoké.)

Ők ketten kizárólag a nemzetállamokban hisznek, mert véleményük szerint csakis azok tudják megvédeni a keresztény Európát. „A mi országunkban nem lesznek iszlám kolóniák”, mondta a napokban Robert Fico.

Meglátják, eltelik pár év, és Fico a ­magyar „kolóniákról” fogja ugyanezt mondani. Kaczynski az ukrán kolóniákat fogja felszámolni, a csehek meg a cigány kolóniákat tüntetik el. (Befalazzák őket.) És Magyarország? Nos Magyarország önmagát fogja felszámolni.

Hát ilyen az a sikeres, a dicső keresztény múltra épített magyar identitás, amire a magyar Cipolla oly büszke. Ennyi maradt az egykoron szép reményekkel startoló, a nyitottságra és a kölcsönös együttműködésre építő „visegrádi projektből”. Egy háromsávos, kiváló minőségű, Európa minden szegletébe eljutó közös autópálya helyett négy darab zsákutca.

Véleményem szerint a brüsszeliek azért dobták át Magyarországra Navracsics ügynököt, mert úgy gondolják, hogy neki talán sikerül meggyőznie egykori kebelbarátait arról, hogy változásokra van szükség, mert Magyarország tényleg a gödör alján van. Legalább ne ássanak tovább!

Magyarország nem azért berzenkedik a bevándorlók ellen, mert fél tőlük, hanem azért, mert lenézi őket. Ugyanúgy, ahogy lenézi a cigányokat, a szlovákokat és a románokat. A lengyelek és csehek kivételével minden közép-európai népet. (Ennek a két népnek is van dicső, keresztény múltja.)

A Nobel-díjas kanadai filozófus, Charles Taylor írja: „Az a társadalom, amelyik a nemzeti történelmén keresztül akarja definiálni önmagát, képtelen arra, hogy bármiféle menekültet (idegent) befogadjon, mert a múlthoz való merev ragaszkodása miatt az idegeneket automatikusan alacsonyabb rendű fajként értékeli.”

Úgy, ahogyan azt Szent István megírta Imre hercegnek.

2016. augusztus 15.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Siker a semmittevésben!

Ezt sem voltak képesek, mint sok más egyéb problémát, az országon belül megoldani! Kinek, minek fizetik >

Tovább

A „budapesti buborék”

Németországban Berlinen kívül is van élet. A németekkel ellentétben a változatos magyar világot biztosítják az államhatárokon >

Tovább

Titoról álmodott…

Azzal a Titóval, akivel együtt vívta az antifasiszta harcot, aki őt börtönbe vetette, s aki – >

Tovább

Szerbia: Se parlament, se kormány

Ha (és amikor) Veliki Trnovacban véget ér a választás, még 30 napig lehet halogatni a parlament >

Tovább

Oroszország menti meg a katolikus híveket?

Csakhogy most nem a proletár internacionalizmus, hanem a liberális demokráciából kiábrándult, nemzeti identitását veszélyeztetettnek vélő polgárnak >

Tovább

Vajon milyen jövő vár egy ilyen városra?

A folyamat lassú, mert sokan a saját becsületük kérdésének tartják mindenek ellenére is kitartani. Orvosok, tanárok, >

Tovább

Ez is az én Európám!

Európa messze volt, a szerb álkatonai egységek közel. Újvidék tele volt terepszínű egyenruhás patriótával. Akadtak csinos >

Tovább

Lesz-e kihívója a VMSZ-nek?

Félő, hogy – amennyiben a VMSZ-nek nem lesz ellenzéki alternatívája – az októberi nemzeti tanácsi választásokon >

Tovább

A Dagi

A nyolcvanas évek első felében volt két riportutam, mindkettőre elkísért Horváth Laci (a Dagi) operatőr barátom >

Tovább

Kérdezni mert – menesztették!

A sajtóhírekből azt a benyomást lehet szerezni, hogy Szabó Dékány Zsófia esetében olyan személyt váltottak le, >

Tovább

Szerbia: egyre távolabb az EU-tagságtól

A nyilatkozat egészen logikus és értelmes lenne, ha nem tudnánk, hogy Kovács a Vajdasági Magyar Szövetség >

Tovább

A lelkiismeretét megnyugtató behódoló értelmiségi réteg

Manapság senki sem kívánja megváltoztatni a világot, a mai értelmiségi establishment tagjai Musil Szakadék Nagyszálló teraszának >

Tovább