2024. június 13. csütörtök
Ma Antal, Anett névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Orbán arcot vesztett a választáson

Orbán arcot vesztett a választáson

Megrendült a verhetetlenségének a nimbusza. Erősen igyekezett, hogy diadalnak állítsa be a kellemetlen pofont kötelességtudóan tapsikoló hívei előtt. Több oka volt viszont az örömre Magyar Péternek, aki ugyan leginkább az ellenzéktől csábított el szavazókat, de különösebb anyagi háttér nélkül. Három hónap alatt sikerült átcsábítania a Fidesz-tábor egy részét is. A kormánypárti stratégák hatalmas anyagi forrásokkal próbálták átfordítani a közhangulatot, amelyet meghatároz a virágzó korrupció, a botránysorozat, a cudar gazdasági helyzet a feudális módon vezetett pártállamban. A Potical Capital azt hozta ki, hogy a hatalom az év eleje óta írd és mondd, 4,3 milliárdot fordított on-line hirdetésekre. Ez azonban nem különösebben foglalkoztatja Magyart. Azt ígéri, hogy leszámolnak az eltelt 20 évvel, már csupán néhány százezer voksra vannak a Fidesztől. De nem lesz könnyű, hogy igazi pártot alakítson, hiszen az jelenleg gyakorlatilag csak ő magából áll. Viszont a Fidesz mindent megtesz 2026-ig, hogy bebetonozza uralmát. De a jelek szerint mindezzel igencsak tisztában van a kihívó. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje:

Yahoo/Reuters

 

Sulyok Tamás nem lesz ott ma Rigában a NATO 9 keleti tagállamának államfői tanácskozásán.  A lettországi magyar nagykövet helyettesíti, de hogy miért, azt nem tudni. A Bukaresti 9-ek névre elkeresztelt fórum nem ad ki közös közleményt, - most először azóta, hogy 9 évvel ezelőtt létrehozták.

Ehelyett a három társelnök, a lett, a román és a lengyel államfő foglalja össze közös nyilatkozatban a lényeget. A háttérről a jelentés megjegyzi, hogy több közép-európai kormány is összerúgta a patkót Magyarországgal, mivel az folyamatosan szoros viszonyt ápol Putyinnal, illetve nem hajlandó fegyvereket adni Ukrajnának.

A NATO főtitkár a csúcs után Budapestre utazik, hogy megvitassa, a magyar fél miért marad ki a szövetség ukrajnai szerepvállalásából. Az Orbán-kabinet a múlt héten jelezte, hogy nem hajlandó lemondani az orosz gázimportról és próbálja elmélyíteni az üzleti együttműködést Moszkvával a szankciók által nem érintett területeken.

 

Süddeutsche Zeitung

 

A magyar politikai újonc a semmiből 30 %-ig vitte az EP-választáson – jelenti Bécsből az újság közép-európai tudósítója. Cathrin Kahlweit szerint akik a kormánypárti médiából tájékozódnak, azok úgy ébredhettek tegnap, mintha egy másik világba csöppentek volna bele. Hiszen Magyar Péter elvitt 1,3 millió szavazatot.

Más országokban persze a szalaghírek földrengésszerű győzelemről szólnának, mármint a kihívó szemszögéből, hiszen a Fidesz 8 %-ot vesztett – ennyire még nem szerepelt rosszul, amióta az ország belépett az EU-ba. Ám az első elemzésekben a kormányoldalon nem bukkant fel a Tisza Párt neve.

Orbán ugyan előző éjjel öntudatos győzelmi beszédet tartott, de a Fideszen kívüli valóság azért mást mutat. Paul Lendvai úgy értékeli, hogy amit Magyar elért, az európai szenzáció. Egyben csattanós pofon a kormányfőnek, hiszen a vetélytárs nem támaszkodhatott jelentős sajtóháttérre, apparátusra és nem tobzódott a pénzben sem. Ellenben bőven kijutott neki a Fidesz gyűlöletteli propagandájából.

A Political Capital úgy számol, hogy a hatalom sokkal, de sokkal többet költött reklámra, mint a 14 ellenzéki tömörülés együttvéve. Az összeg csaknem fele Magyar lejártására ment el. Lendvai pont ezért tartja igazi fordulópontnak a sikert. Merthogy most – Lengyelországhoz hasonlóan – egy polgári liberális párt képes lehet megtörni a fiatal demokraták abszolút uralmát. A fejlemény egyértelműen tanúsítja, hogy mekkora elégedetlenség halmozódott fel a társadalomban a korrupt, illiberális rendszerrel szemben.

Krekó Péter viszont arra figyelmeztet, hogy csak most kezdődnek a Tisza nehézségei, mert kemény támadások jönnek. Akcióba lendülnek ugyanis az intézmények, hogy befeketítsék a politikust. Arra utalt ezzel, hogy a nemszeretem civil szervezeteket, ellenzéki pártokat és médiát nem ritkán felkeresik az adónyomozók, de sok borsot törhetnek az orruk alá a minisztériumok, a hatalom közeli oligarchák, a kemény jogszabályi keretek is.

Ilyen pl. a szuverenitási törvény, amely az olyan szerveződések életét igyekszik megkeseríteni, amelyek ellen felmerül a vád, hogy külföldi érdekeket szolgálnak. Ily módon egyre gyakrabban célpont lehet Magyar Péter is.

 

AP

 

Orbán két évtizede nem szerepelt olyan cudarul európai választáson, mint két napja, ezzel azonban megnyitja az utat EU-barát riválisa számára, értékeli az eredményt a budapesti tudósító, Justin Spike. A kormányfő ugyan vasárnap este azt közölte: nagy győzelmet arattak, de az ünnepi beszédből valahogy kimaradt, hogy ez volt a mélypont az eddigi összeurópai megmérettetésekben.

A halvány teljesítmény javarészt annak tulajdonítható, hogy új erő jelent meg a politikai színtéren. Magyar Péter, aki bejelentette, hogy tömegmozgalmat kíván életre hívni a Fidesz legyőzésére, illetve az autoriter rendszer kisöprésére. A hatalom ezzel szemben úgy foglalt állást, hogy a 44 % egyértelműen bizonyítja: mekkora támogatást élvez a kemény nacionalizmus.

De hát a párt 8 %-ot vesztett 2019-hez képest. Bíró-Nagy András a Policy Solutions-tól úgy látja, hogy a tét még sosem volt nagyobb. Az ország ismeretlen vizeken hajózik, mivel eddig elképzelhetetlennek számított, hogy egyetlen párt ekkora kihívást jelentsen Orbán számára. Hozzátette, hogy a Magyar-jelentség a mély politikai válságot tükrözi. Nem csupán azt, hogy van kiábrándultság a rezsimből, de azt is, hogy az embereknek semmiféle illúziójuk nincs az eddigi ellenzékkel kapcsolatban.

Sokan szeretnének változást, ezért alapvetően készek beállni bárki mögé, aki képes valamennyi erőt mutatni a rezsimmel szemben. Ugyanakkor feltehetőleg vége a miniszterelnök reményeinek, hogy a választás összefogja a földrészen az euroszkeptikus pártokat és így ő nagyobb szerephez jut a szélsőjobbon.

 

Bloomberg

 

Romokban Orbán legyőzhetetlenségének mítosza, elindult pályáján Magyar Péter. Utóbbi több, mint háromszor annyi voksot kapott, mint a többi ellenzéki párt. Ily módon a kormányfő természetes kihívójának látszik 2026-ban.

A meglepetés úgy következett be, hogy közben Orbán ideológiai szövetségesei, Le Pen és Meloni taroltak országukban. A forint a legrosszabb eredményt hozta a feltörekvő országok pénzpiacán. A fejlemény egyúttal megnehezítheti, ha a hatalom netán anyagi ösztönzőkkel próbálná megnyerni a szavazópolgárokat.

Magyar forgószélszerű kampányt folytatott és az eddigi legnagyobb tiltakozó megmozdulást hozta össze a Fidesz ellen 2010 óta. Lecsapott a kormánypárt botrányaira, a gazdasági gondokra és harcot hirdetett az illiberális rendszerben grasszáló korrupció ellen. Amit elért, az már csak azért is feltűnő, mert az utolsó pillanatban állította oda pártját a rajtvonalhoz.

Egész gépezettel nézett farkasszemet, beleértve a kontinens legnagyobb sajtó konglomerátumát. Orbán a járvány óta rendeletekkel irányítja az országot. A tudósítás Csák János lemondása kapcsán megjegyzi: nem világos, hogy jönnek-e újabb személycserék.

 

Frankfurter Rundschau

 

Ilyen rossz eredményt Orbán Viktor még soha nem ért el európai választáson, mint ezúttal. Nyert ugyan, de pártja gyengélkedik. Az ellenzék viszont hosszú idő után sikeresen szerepelt. Akárcsak sok más országban, a végén a magyaroknál is a jobboldal kerekedett felül, de a populista miniszterelnök számára mélypontot hozott az erőpróba, ellenben a Tisza Párt ünnepelhetett.

Magyar Péternek az a szándéka, hogy megbuktatja a Fideszt és véget vet a korrupciónak. És már most hozzálát, hogy kedvező helyzetből vágjon neki a két év múlva esedékes törvényhozási választásnak. Orbán, aki helyenként autoriter módon vezeti az országot, hatalmas összegeket vetett be híveinek a mozgósítására, illetve az ellenfél elleni rágalomhadjáratra. Leginkább a lakosság háborús félelmeire épített.   

 

FAZ

 

Magyar Péter személyében új vetélytársa lett Orbán Viktornak, a Tisza Párt helyből a legnagyobb ellenzéki erő lett. Magyarországon igen különleges választást ért meg két napja. A sikerekhez szokott Fidesz nyert ugyan, de számára a 44 % az eddigiekhez képest gyengus produkció. Ellenben Magyarék a maguk 30 %-ával a partvonalra tolták az eddigi ellenzéket. A siker részben a kormánypárt harmatosabb eredményéből, de nagyrészt abból ered, hogy a hatalommal szemben álló oldaltól hódított el támogatókat.

 

Die Presse

 

Megbízható politikai közép nélkül vége Európának – mutat rá kommentárjában a szerkesztő, Wolfgang Böhm. Nagy hibának nevezi, ha a nacionalisták uralnák a terepet, mert az azt jelentené, hogy az EU onnantól kezdve egyetlen válságot sem tudna megoldani. Azaz eljutott az utolsó esélyhez. Az osztrák, a francia, az olasz, a magyar és a német eredmény más-más mértékben ugyan, de sokk a földrész hívei számára. A szóban forgó pártok ugyanis hallani sem akarnak semmiféle szolidaritásról az Unióban. Érdekeik csak a nemzeti határokig terjednek.

Természetesen egyelőre nincs arról szó, hogy a nacionalista mozgalmak átvennék az uralmat a kontinensen. A közép még tudta hozni a többséget. De ha összeszedné az akaraterejét, akkor meg tudná menteni a szervezetet nemzetközi hatalmi tényezőként. Csak ehhez az kellene, hogy ne legyen belpolitikai hatalmi játszmák előszobája. Vagyis hogy egyes politikusok ne táncoljanak vissza a kialkudott kompromisszumoktól, ne Brüsszelt okolják saját kudarcaikért és ne próbálják elkendőzni a saját felelősségüket, amikor kedvezőtlen döntésekről van szó.

Ha az olyan hagyományos pártok, mint az ÖVP, a CDU és az SPD horizontja nem terjed túl a szakszervezetek, agrárképviseletek, bankok és gazdasági lobbik érdekeinél, akkor ezek az erők nem különbek a nacionalistáknál. Viszont ha a következő öt évben bizonyítani tudják, hogy a közös Európa erősebb, mint a putyini autokrácia, illetve le tudják gyűrni Kínát a kulcsterületeken, továbbá a klímaváltozás elleni harcot képesek motorként használnia növekedés érdekében, akkor nem csupán az EU-t, hanem saját magukat is megmentik.

Viszont ha a bajban azokhoz dörgölőznek, akik destabilizálni igyekeznek a földrészt, akik a nemzeti szuverenitás téveszméjéből kiindulva akarják megoldani a világválságokat, az nem fog segíteni. A három nagy pártcsalád kizárólag összefogással képes bizonyítani, hogy a nacionalizmus az esetek nagy többségében semmire sem jó.

 

FAZ

 

Európa az Unióra voksolt, bár a választók szkeptikusabbak, de együttműködést szeretnének a földrészen. A győztesek a kereszténydemokraták lettek és nem a jobboldali populisták – állapítja meg Nicholas Busse, a felelős külpolitikai szerkesztő. Hogy a legnagyobb következmények Franciaországban ütöttek be, az inkább Marcon impulzív stílusának tulajdonítható és nem az eredménynek. Semmi sem sürgette a Nemzetgyűlés feloszlatását, de a húzás mindenesetre merész.

Ha a végén Le Pen politikai nevelt fia lesz a kormányfő, akkor az elnök maga is hozzájárul az általa oly gyakran emlegetett „Mi Európánk” lebontásához. Egyben sok területen meggyengítené Franciaországot a kontinensen.

A strasbourgi pozíciók eloszlása azonban nem annyira drámai. A Néppárt még plusz helyeket is tudott szerezni, egyértelműen a választás győztesének bizonyult, akárcsak a CDU odahaza. Ellenben szembeötlő, hogy milyen jelentős veszteségek érték a zöldeket és a liberálisokat. Ám jobbratolódásról ezzel együtt nem lehet beszélni.

A polgárok búcsút mondanak a baloldali-liberális korszellemnek, amely a hidegháború után meghatározta a nyugati politikát. Az ok: a globalizálódás, a migráció és az emancipáció. Viszont az EPP sikere rávilágít, hogy a kiút nem csupán a jobboldali populizmus lehet. Nem kell ahhoz Putyin előtt térdre esni, az éghajlatváltozást tagadni, a bevándorlókat ördögnek beállítani, illetve az EU-t elutasítani, hogy meg lehessen szerezni a polgári oldal támogatását.

És hogy a folyamat nem egyirányú utca, az bebizonyosodott a lengyeleknél.

 

Guardian

 

A vezércikk úgy látja, hogy Marcon a tűzzel játszik, amikor hazardírozik az idő előtt választás kiírásával, bármennyire is megalázó vereséget szenvedett az urnáknál. Gyenge pozícióból próbál valamit tenni és ez sorsdöntőnek ígérkezik, ami még egy olyan elnöknél sem akármi, aki saját mozgalmat alapított a középpártok meghaladására.

Az reméli, hogy bemondhatja a blöfföt, mivel a választók jó része a hét végen csupán tiltakozásból voksolt Le Penékre, és jobban megfontolja, hogy mitévő legyen, ha az a tét, hogy a Nemzeti Tömörülés feje legyen a kormányfő. De abban is bízhat, hogy a társbérlet bizonyítja: a radikális jobboldal képtelen kormányozni. Emellett az is vezérelheti, hogy összefogja a mérsékelt pártokat.

A választás kétfordulós lesz, ezért Le Penék számára nehezebb lesz megszerezni a győzelmet, mint volt a hétvégén. Igazából azonban senki sem tudja, hogy mi jön most. Előállhatnak kellemetlen meglepetések, de a legvalószínűbb az, hogy a szélsőjobb tovább erősödik a megosztott és megbénult törvényhozásban. Ez pedig ajándék lesz a Nemzeti Tömörülés számára a 2027-es elnökválasztás előtt. Viszont megingatja Európát.

De a hangadók az Euróbarát pártok maradnak Brüsszelben, ők irányítják az alkut a bizottsági helyek elosztása ügyében.  Viszont az is egyételmű, hogy bekerültek a politika fő áramába az euroszkeptikus, nacionalista mozgalmak és befolyásuk mind nagyobb. Vonatkozik ez mindenekelőtt Melonira. A földrész Párizsra veti vigyázó tekintetét. Az ottani verseny az egész Unió számára alapvető jelentőségű.  

 

FT

 

Anne Applebaum szerint vissza lehet ugyan szorítani a tekintélyelvűséget, ám mint a lengyel példa mutatja, ez cseppet sem könnyű. A Pulitzer-díjas újságíróval és történésszel Martin Wolf folytatott podcast-beszélgetést. A szakértő azért kezdte a választ Lengyelországgal, mert a férje Sikorski külügyminiszter és ő magának is van lengyel állampolgársága, tehát különösen jól ismeri az ottani helyzetet.

Az apropót egyébként az adta, hogy pár héten belül megjelenik új könyve, „A diktátorok, akik irányítani akarják a világot’-címmel. A lengyel ügyet azért nevezi különösen nehéznek, mivel jogilag le kell számolni az előző rendszer egy-két nagyágyújával, pl. azért, mert törvényellenesen bevetették a Pegasus-kémszoftvert.

De az elszámoltatás miatt várhatóan nagy lesz az ordítozás, a propaganda. Viszont nagyon fontos, hogy az új kormány gyorsan és határozottan járjon el. Nem ígérkezik egyszerűnek a pártatlan igazságszolgáltatás, illetve sajtó visszaállítása sem. Akik most célkeresztben vannak, azok arra hivatkoznak, hogy üldözik őket és bosszút emlegetnek. Az eredmény ugyanakkor fontos az amerikai választás szempontjából is.

Szólt arról is, hogy a magyar és a szlovák példa arra utal: folyamatosan veszélyben vannak a demokratikus intézmények. A világot az is fenyegeti, hogy összeáll Oroszország, Kína, Irán, Venezuela, Észak-Korea, Belarusz és több más állam is. Egyrészt hogy védjék saját magukat, másrészt pedig hogy rákényszerítsék tekintélyelvű rezsimjüket a világra. És sikeresek. Vannak ugyanis szövetségeseik a demokratikus táborban.

Amerikára áttérve nagy hibának nevezte, hogy Biden az eltelt 4 évben nem vitte végig Trump felelősségre vonását. Az összeesküvés elmélet ugyanis teljesen áthatja a Republikánus Pártot, és az embereknek látniuk kellene, hogy igazságot szolgáltatnak. A volt elnök ugyanakkor nem fizetett meg január 6-ért. Így akkor is nyerni fog, ha veszít novemberben.

Újra megpróbálkozhat ugyanazzal, és már tudja, miként csinálja. Ideértve, hogy fogolytáborokat hoz létre a migránsoknak, a politikai befolyása alá vonja az államapparátust. Ez utóbbi nagyjából ugyanazt jelenti, ami a lengyeleknél történt 2015 után. Szakértőket menesztettek tömegesen, hogy a helyüket szervilis alakokkal töltsék fel.

Amerika jövőjét illetően ugyanakkor intő jelnek nevezi, ami Magyarországon, Törökországban, vagy Indiában zajlik. Viszont ha Trump véghez viszik a tervét, annak súlyos következményei lesznek az egész világon. Fel kell készülni arra, hogy a nemzetközi porondon három autokrácia: Oroszország, Kína és az USA próbál majd diktálni.

 

Washington Post

 

Putyin háborúskodó Oroszországában hirtelen tilos lett lopkodni a hadsereg pénzét és vagyonát. A hatalom így akarja elérni, hogy ne hiába adja ki a rengeteg forrást, a felszerelések el is jussanak a frontra. Ennélfogva az elnök tisztogatást rendelt el a védelmi tárcánál. Éveken át ugyanis elnézte, hogy mi folyik a minisztériumnál, illetve a seregben.

De Bjelouszovot már azzal nevezte ki Sojgu helyére, hogy hatékonyan takarékoskodjon. Ám ennél is drámaibb, hogy április óta öt magas rangú tisztségviselőt tartóztattak le, köztük egy miniszterhelyettest. Ivanov igencsak feltűnő életmódot folytatott, ami nem kirívó az orosz elit esetében, csak éppen nem telne rá a fizetéséből. Őt most azzal vádolják, hogy hatalmas összegekkel vesztegették meg, illetve hogy csalásokat követett el a mariupoli újjáépítés felelőseként.

Különleges nyomozó csoport jött létre a hadseregen belüli sikkasztások felderítésére. Elemzők ezzel együtt nem gondolják, hogy bármi változás következik be a kleptokráciában, ideértve, hogy a Kreml megfelelő kegyekben részesíti a lojális oligarchák, illetve titkosszolgálati vezetők tömkelegét. A felsőszintű korrupció áthatja az országot és egyben a politikai ellenőrzés eszközéül szolgál – mondja az Európai Külkapcsolati Tanács egyik katonai elemzője.

 

 

2024. június 11.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Pressman: Nincs ingyen ebéd

A budapesti amerikai nagykövet arra figyelmeztette az Orbán-kormányt, hogy nincs ingyen ebéd, azaz ára van annak, >

Tovább

Magyar a magyar rónán

A színrelépése óta olyan a közhangulat, mint Arthur Miller drámájának, a Salemi boszorkányoknak Salem nevű falujában. >

Tovább

Pofon Orbán Viktornak – remény Magyarországnak

Az Európai Néppárt már mint jövendő testvérpártot üdvözölte a Tiszát, ez segíthet a pártnak abban, hogy >

Tovább

Orbán arcot vesztett a választáson

Megrendült a verhetetlenségének a nimbusza. Erősen igyekezett, hogy diadalnak állítsa be a kellemetlen pofont kötelességtudóan tapsikoló >

Tovább

Orbán Viktor évek óta először elveszítette az abszolút többséget

A Tisza Párt veszedelmesen szorongatja. Ily módon hosszú idő után ismét van olyan politikai erő, amely >

Tovább

A magyar politika egyre erősödő újonca tízezreket vitt ki az utcára

A választás előtt közvetlenül tömegmegmozdulást szervezett Orbán kihívója, mert abban bízik, hogy csapást tud mérni a >

Tovább

Európa a démonaival harcol

Úgy tűnik, pont akkor mutat amnéziát, amikor egyszerre több válságot kellene megoldania. Pedig Mitterrand már csaknem >

Tovább

Érzelmek rabságában

Magyar Péter komplex politikai tehetsége közül az egyik éppen az, hogy tud a nép nyelvén beszélni, >

Tovább

A világosság lobogója alatt

Sosem késő a világosság lobogója mögé állni a Sötétség Államában. Szabad gondolkodás, szabad szó után szabad >

Tovább

A szélsőjobb nem jut tényleges hatalomhoz Európában, de képes lesz befolyásolni a döntéshozókat

Cas Mudde a Guardianban legalábbis erre számít. A Georgia-i Egyetem politológusa szerint a politikai paletta jobboldala >

Tovább

Magyar Péter be akarja cserkészni a romákat

Mert tudja, a Reuters szerint, hogy hosszabb távon csakis a segítségükkel tudja megbuktatni a Fideszt. Ezért >

Tovább

A Krímben Ukrajna veri Oroszországot

A félsziget egyre inkább halálos csapdát jelent a Kreml csapatai számára. A frissen érkezett amerikai ATACMS >

Tovább