2023. január 27. péntek
Ma Angéla, Angelika névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Putyin visszanyúlt ahhoz, ahogyan egykor Sztálin háborúzott

Putyin visszanyúlt ahhoz, ahogyan egykor Sztálin háborúzott

Ezt írja Leon Aron, a konzervatív American Enterprise Institute vezető elemzője a Washington Postban. Abból következtet erre, milyen példátlan kegyetlenséggel és engesztelhetetlenséggel támadják az oroszok Bahmutot. Azaz itt már alighanem egy új harci doktrína jelentkezik. Nagyban támaszkodik arra, amit a generalisszimusz csinált a Nagy Honvédő Háborúban.

2023. január 27.Tovább

A Ryanair vezére tett Orbán Viktornak egy tisztességtelen ajánlatot

A Ryanair vezére tett Orbán Viktornak egy tisztességtelen ajánlatot

Hagyja a csudába az extraprofitadót, cserében a fapados légitársaság akkora forgalmat indít be Budapestről, hogy az bőven kárpótolja a kormányt az adóeltörlés miatt kieső bevételekért. A bécsi tudósító első kézből számolhatott be a fejleményről, mert éppen a magyar fővárosban volt, amikor Michael O Leary is befutott. Útjának hivatalos célja az volt, hogy bejelentse: Budapestről rendszeres légi járat megy mostantól Belfastba, de ez nem annyira fontos, hogy maga a vezér tegye közhírré. Még akkor sem, ha a cégnél a marketinget a főnök intézi. Ám sokkal többet nyom a latban, hogy próbálja valahogy rendezni a vitát a magyar miniszterelnökkel, miután az tavaly elrendelte, hogy az utasok minden repülőjegy után kötelesek 10 eurós extra adót leróni. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje:

2023. január 26.Tovább

Nagyon gáz? Főleg Oroszországnak

Nagyon gáz? Főleg Oroszországnak

A Kreml, és jelesül Vlagyimir Putyin, tavaly február után az orosz energia-mindenhatóság zsarolási potenciáljának bűvöletében vívta agresszív háborúját. Leginkább az európai energia-kiszolgáltatottságra alapozta azt a várakozását, hogy a várhatóan felháborodó és magát fenyegetve érző Unió és a NATO nem fog keményen visszavágni. Természetesen a sérülékeny európai gázpiacnak a háború és következményei okoztak nehézségeket, de mára egyértelművé vált, hogy hosszabb távon az igazi vesztes maga Oroszország. Egy évvel az invázió után mára már nyilvánvaló, hogy Putyin agresszív háborúja következményeként az ország hosszú távra elvesztette a háború előtti szerepét és befolyását a világgazdaságban, és minden jel szerint a nemzetközi politika fontos területein is. Az európai gazdaságok folyamatosan alternatív forrásokat találnak energiahordozókban jelentkező igényeik kielégítésére. Dérer Miklós:

2023. január 25.Tovább

Scholz totojázása az utolsó időszakban már groteszk volt

Scholz totojázása az utolsó időszakban már groteszk volt

A német kancellárnak a végén csak sikerült bevennie a kanyart, szó szerint az utolsó pillanatban hárította el, hogy a Leopárd 2 tankok szállításának további halogatásával súlyos károkat okozzon országának. De a taps nem őt, hanem a két koalíciós partnert illeti meg érte. Scholz totojázása az utolsó időszakban már groteszk volt. Németország évtizedeken át élvezte a NATO szolidaritását, viszont a kormányfő hónapokon keresztül azt a benyomást keltette, hogy nem kíván ugyanígy, feltétel nélkül hozzájárulni szövetségesei védelméhez. A háború kirobbanása óta a zöldek és a liberálisok diktálták neki a tempót, márpedig ők azt akarták, hogy Németország végre váltsa be az ígéretét és legyen Európa vezető hatalma. Ám mivel nem volt hajlandó átadni a tankokat, elszigetelődött a NATO-ban. Jó, hogy végre feladta az ellenkezését, de a károk így is tetemesek. Sok kisebb partner ezek után felülvizsgálja együttműködését Berlinnel, mert senki nem óhajt szoros kapcsolatokat egy olyan országgal, amely válság idején ily mértékben bizonytalansági tényezőt jelent... Főleg Scholz és a szociáldemokraták baloldali szárnya nem törődött azzal, miként maradhat fenn Ukrajna. Nekik fontosabb volt, miként lehet majd helyreállítani a kapcsolatokat a Kremllel a béketárgyalások után. Ám a miniszterelnök úgy határozott, hogy országa nem lesz többé kolonc Európában. Végre. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje:

2023. január 25.Tovább

Čaputová Orbánról, harckocsikról, Babišról

Čaputová Orbánról, harckocsikról, Babišról

A szlovák elnök asszony érzékel Magyarországon olyan törekvést, hogy Putyinnak kell segíteni a háborúban. Ezzel szemben Orbán cseh szövetségeséről, az államfőválasztás mai, 2. fordulójában rajthoz álló Babišról ezt azért nem feltételezi. A bukott miniszterelnök mondott ugyan félreérthető dolgokat a kampányban, de azt azután megpróbálta helyreigazítani, sőt cáfolni. Zuzana Čaputová emlékeztetett arra egyúttal, hogy Csehország jócskán küld fegyvereket Ukrajnának. Ő maga úgy foglalt állást, hogy továbbra is segíteni kell Kijevnek és ebből a szempontból fontos jelzésnek nevezte a döntést a nehéz páncélosok átadásáról. Arra a kérdésre, hogy a háború megadta-e a végzetes döfést a Visegrádi Csoportnak, úgy felelt, hogy kvartett jó ideje nem egységes több kérdésben. És ez nem csak arra vonatkozik, hogy Magyarország kilóg a sorból az ukránok támogatás ügyében. Érvényes a jogállamiságra, a klímaváltozásra is. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje:

2023. január 27.Tovább

Ismét Budapesten rendezik meg az amerikai konzervatívok ernyőszervezetének konferenciáját

Ismét Budapesten rendezik meg az amerikai konzervatívok ernyőszervezetének konferenciáját

A CPAC tanácskozása tavaly debütált Európában, miután az Unión belül mind inkább elszigetelődő jobboldali-populista magyar kormány a hasonló mozgalmak szövetségét keresi a világban. A mostani, május 4-5-i rendezvény jelszava: Együtt erősek vagyunk. A téma az lesz, ami a szervezők szerint lidércnyomással ér fel a liberálisok számára: a nemzeti erők összefogása. Vezérfelszólalónak Orbán Viktort kérték fel.

2023. január 26.Tovább

Két zsidó vezető története

Két zsidó vezető története

A New York Times kommentárja kiemeli, hogy mind az ukrán elnök, mind az izraeli kormányfő zsidó, de ég és föld a különbség kettejük között. Az első éppen most tette ki a hatalomból az infrastruktúráért felelős tárca korrupciós gyanúba került helyettes vezetőjét, mert szabadulni igyekszik a környezetében lévő csirkefogóktól. A másik ezzel szemben benntartja őket, mivel minden áron hatalmon kíván maradni... Nem igaz, hogy Izrael a fasizmus felé halad, mert a civil társadalom erős és hadsereg a demokratikus normákat követi. És hát még Netanjahu is meghajolt a miniszter ügyében a bírák döntése előtt. De ha az ország fenn akar maradni, akkor meg kell őriznie igaz barátainak erkölcsi tiszteletét. Ebből a szempontból nagyon rossz, hogy a zsidóság legnagyobb vezetője Kijevben van, semmint Jeruzsálemben.

2023. január 25.Tovább

Hova mentek az ukrán menekültek?

Hova mentek az ukrán menekültek?

Magyarországon a háború kezdete óta mindösszesen 34 ezer ukrán menekültet regisztráltak hivatalosan menekültként - ez töredéke annak, ahány ukránt a hasonló nagyságú államok fogadtak menekültként, noha Magyarország határos Ukrajnával. Az okok bonyolultak, de a legfontosabb Orbán Viktor politikája és az információ hiánya - írta az MDR, a szászországi német közszolgálati műsorszóró a honlapján. A külföldi politikusok negatív értékelésében Putyin és Lukasenka vezet 97 illetve 94 százalékkal, aztán Hszi Csin-ping kínai vezető következik (73 százalék), és a negyedik helyen Orbán Viktor áll 69 százalékkal.  Így aztán nem meglepő, hogy az ukránok inkább máshol keresnek menedéket.

2023. január 24.Tovább
        Következő oldal

Legfrissebb

Putyin visszanyúlt ahhoz, ahogyan egykor Sztálin háborúzott

Ezt írja Leon Aron, a konzervatív American Enterprise Institute vezető elemzője a Washington Postban. Abból következtet >

Tovább

Čaputová Orbánról, harckocsikról, Babišról

A szlovák elnök asszony érzékel Magyarországon olyan törekvést, hogy Putyinnak kell segíteni a háborúban. Ezzel szemben >

Tovább

A Ryanair vezére tett Orbán Viktornak egy tisztességtelen ajánlatot

Hagyja a csudába az extraprofitadót, cserében a fapados légitársaság akkora forgalmat indít be Budapestről, hogy az >

Tovább

Ismét Budapesten rendezik meg az amerikai konzervatívok ernyőszervezetének konferenciáját

A CPAC tanácskozása tavaly debütált Európában, miután az Unión belül mind inkább elszigetelődő jobboldali-populista magyar kormány >

Tovább

Nagyon gáz? Főleg Oroszországnak

A Kreml, és jelesül Vlagyimir Putyin, tavaly február után az orosz energia-mindenhatóság zsarolási potenciáljának bűvöletében vívta >

Tovább

Két zsidó vezető története

A New York Times kommentárja kiemeli, hogy mind az ukrán elnök, mind az izraeli kormányfő zsidó, >

Tovább

Scholz totojázása az utolsó időszakban már groteszk volt

A német kancellárnak a végén csak sikerült bevennie a kanyart, szó szerint az utolsó pillanatban hárította >

Tovább

Hova mentek az ukrán menekültek?

Magyarországon a háború kezdete óta mindösszesen 34 ezer ukrán menekültet regisztráltak hivatalosan menekültként - ez töredéke >

Tovább

A geopolitikai változások legügyesebb haszonélvezője

Szinte nincs senki, aki ügyesebben ki tudná használni a maga javára az ukrajnai háború okozta geopolitikai >

Tovább

Megvan a lehetőség, hogy bíróság elé állítsák az orosz elnököt és hóhérait

A véres háború joggal vetette fel, hogy vonják őket felelősségre, mert a támadó egységek háborús bűncselekményeket >

Tovább

Ukrajna egész mindannyiunkért harcol, most Európának is fel vennie a küzdelmet Putyinnal

Lelkük mélyén az európaiak tudják, hogy szörnyű volna, ha vereséget szenvednének az ukránok. Az undor áradata >

Tovább

Itt egyszerű sakkfigurának nézik a határon túli magyarokat, akiket ide-oda lehet tologatni

Jut eszembe az a történet, amit még 1997-ben Tolnai Ottó mesélt a rádióban. Megfogott, följegyeztem. A >

Tovább