2023. május 29. hétfő
Ma Magdolna, Magda, Ervin, Léna névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Emberi- és nemzeti kisebbségjogi napló

Kishegyesi Bálványos

Bozóki Antal
Bozóki Antal
Kishegyesi Bálványos

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával. Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A Vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek! Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről. Bozóki Antal:

Barátaim a politikában, senki sem, távolról sem nélkülözhetetlen.

Boris Johnson

 

Július 7. – augusztus 7.

Törvénytisztelet

 

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke lemondott a kormányzó Konzervatív Párt vezetéséről. Ezzel megszűnik kormányfői megbízatása is. Posztját 2019. július 24-e töltötte be.

Bukását az okozta, hogy „kiderült, a miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézetekben mulatságokat, társasági összejöveteleket és kerti partikat szerveztek, olykor, Johnson részvételével, amikor az országban drákói intézkedések voltak érvényben a koronavírus-járvány megfékezése végett”.

Johnson „1900 óta a nyolcadik miniszterelnök, aki a mandátuma lejárta előtt kényszerült megválni a világ legjobb állásától”. Ez is azt igazolja, hogy Angliában működik a parlamentáris demokrácia.

 Százezer eurós kérdés, hogy Szerbiában mennyi politikus maradna a hivatalában, ha tiszteletben tartanák, alkalmaznák a törvényeket? Maradna-e egyáltalán valaki? 

Pásztor Istvánnak például be kellene számolnia, hogy vajon miből tellett neki versenylóra és vadonatúj Mercédeszre, miközben a vajdasági magyarok túlnyomó többség nyomorog? Talán az Ildikó spórolta ki a rávalót a konyhapénzből? Összedobták rá a zsozsót a haverok? Vagy a Prosperitati Alapítványból csurrant-cseppent?

Jobb, ha a Merci bent áll a garázsban, nehogy a gazdájának megint halálos balesetben legyen része!

 

Július 8.

Kishegyesi Bálványos 

 

Vajdaságban is magyarul írjuk a jövőt! címmel tartott „interaktív előadást Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (más néven: Vučić Magyarjainak Szövetsége) parlamenti képviselője és alelnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitate Alapítvány ügyvezetője a kishegyesi Vajdasági Szabadegyetem harmadik napján”.

A felsorolásból is látszik, hogy az előadók a „kumroveci kiképzőnek” is nevezett rendezvényen a Fidesz, illetve a VMSZ/BMC tisztségviselőinek második vonalához, nemzedékéhez tartozó pártkatonák voltak, akik a főnökök után kerültek sorba.

– Egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik, és ezzel a kihívással kellett szembesülnie Szerbiának is a kilencvenes években, mára azonban talpra tudott állni az ország és a vajdasági magyar közösség is (?? – B.A.) – hangsúlyozta Magyar Levente.

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával.

Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek!

Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről.

A junior Pásztor és Juhász Bálint is csak „hozták a kötelezőt”: A jól ismert (párt)szólamokat hangoztatták, miszerint az autonómia kérdésben „a Vajdaságban jutottak a leginkább előre” (??), meg hogy „néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt egy olyan jövőkép, mint most”. Na és, milyen is az?

A palicsi „Nyárhangoló fesztiválon”, amit még „Lovas-féle cirkusznak” is neveznek, ahol „a kulturális örökség újraértelmezéséről (sicc!!) folyt beszélgetés”, és a „kishegyesi Vajdasági Szabadegyetemen”, amit a Véemeszes érdekeket szolgáló Vajdasági Ifjúsági Fórum – VIFÓ a romániai Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mintájára szervezett meg, magyarországi és külhoni magyar pártvezetők vonulnak fel és mondanak is jó nagyokat. Se ott, se itt, sehol egy ellenzéki vezető vagy független értelmiségi. Csak az egyszólamúság és semmi más.

Az ilyen „(párt)beszélgetéseknek” semmi értelme.  Ezeket végső ideje ilyen formában megszüntetni! Nem a haladást, hanem csak az ifjúság butítását szolgálják!

 

2022. augusztus 8.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Milyen országban élünk? (2.)

Azt mondják, egy ország vagy közösség (lát)képét a sajtóban közölt adatok, szakértői vélemények, a hírügynökségek és >

Tovább

Mi is elpilledtünk

A bűnösökre lehet felfelé mutogatni, de sokkal nehezebb lenne arról a mélységében rejtezkedő kollektív eszmékről szólni, >

Tovább

Milyen országban élünk? (1.)

Azt mondják, egy ország vagy közösség (lát)képét a sajtóban közölt adatok, szakértői vélemények, a hírügynökségek és >

Tovább

Egy nagy játszma névtelen szereplői lettünk

Ez a közérzet túlvan a szokásos politikai vitákon, nem nevezhető szimpla Orbán-ellenességnek, sokkal inkább a rendszerváltási >

Tovább

Hol a Lovas? Itt a Lovas!

Családi ügyek címmel közölt terjedelmes írást a Magyar Narancs legújabb számában Krusovszky Dénes a hetilap állandó >

Tovább

Pásztor István: „Büszkén vagyunk őrkutyák”

A „tisztújítás” abból áll, hogy Pásztor Bálint nevű fia maradt a párt második számú alelnöke, és >

Tovább

Gyenge biztosítékok – téves cím(ké)zés

Balla Lajos, a Szabad Magyar Szó (SZMSZ) oldalán szólt hozzá a blogomon közölt „utolsó (??) két >

Tovább

Minden egyes fogalom bumeráng lett

Sinkó dilemmák - ma. Megbuktatható-e az autokrácia parlamentáris úton vagy pedig csak erőszakkal? Választásokkal? Forradalommal? Nem >

Tovább

NEM „ŐRKUTYÁK”, HANEM TÁNYÉRNYALÓ PINCSIK

Varjú Márta főszerkesztő és Máriás Endre főszerkesztő-helyettes irányításával a Magyar Szó nem az itteni magyar közösséget, >

Tovább

Talán ma sejtik, hogy rosszabbul élünk

Feltételezem, hogy egymás megismerése valójában a különbségek feltárásával is jár. Jelenleg egymás ismerete egyoldalú.  Hála a >

Tovább

„Az erő nem fogyott el” – csak a közösség!

– Nem a lelkek száma határozza meg a teljesítményt, hanem a lelkek nagysága – mondja a >

Tovább

Rendkívüli választások Szerbiában?

A hatalmi képviselők – akikhez a VMSZ képviselői is tartoznak – és az ellenzéki képviselők egymást >

Tovább